Verwarming

Als erkend installatiebedrijf beschikken wij over aantoonbare vakbekwaamheid om onze werkzaamheden op gebied van verwarming uit te voeren. De producten waar we mee werken zijn van hoogwaardige kwaliteit en het is belangrijk dat ze goed geplaatst worden zodat de veiligheid en comfort gewaarborgd is.

Sinds 2022 is het verplicht dat een installatiebedrijf die werkzaamheden uitvoert aan gasgestookte installaties beschikt over een CO-vrij certificatie. Onze monteurs hebben succesvol hun CO-paspoort gehaald om werkzaamheden te mogen uitvoeren aan gastechnische installatie, zowel voor het installeren als onderhouden van gastoestellen. Ons bedrijf is sinds 2022 gecertificeerd door de KIWA, hiermee voldoen wij wettelijk aan de gestelde veiligheidseisen.

U bent er dan ook van verzekert dat uw installatie wordt opgeleverd volgens de geldende veiligheidseisen.

P. Buist biedt een totaaldienst aan op het gebied van verwarming. Zo kunnen we u bedienen op het gebied van:

  • warmtebron (cv ketels, warmtepompen, heaters, gas- en houtkachels)
  • radiatoren, vloerverwarming, convectorputten, designradiatoren
  • onderdelen t.b.v. de warmtebronnen, zoals rookgaspijpen, expansievaten, veiligheidsventielen, vulkranen, radiatoronderdelen e.a. 
  • temperatuurregelingen, (smart)thermostaten en zone-regelingen
  • Materialen t.b.v. de verwarmingsinstallatie zoals cv buis, kunststof leiding- en fittingmateriaal

 

CV Ketels

Als installatiebedrijf zijn wij onder andere gespecialiseerd in centrale verwarming en het installaren hiervan. Een belangrijk onderdeel binnen de CV installatie is de CV ketel en wij hebben dan ook vele woningen, bedrijfspanden, instellingen en andere ruimtes voorzien van een  CV ketel.

Wij leveren CV ketels van kwaliteitsmerken zoals Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas en Remeha. Door te werken met hoogwaardige merken en tevens met gekwalificeerde medewerkers kunnen we onze klanten kwaliteit bieden.

De CV ketel zal nog jaren beschikbaar en nodig zijn als belangrijke warmtebron. De nieuwe generatie CV ketels zijn allemaal voorbereid op de toekomst zodat er eventueel een hybride warmtepomp aan gekoppeld kan worden of waterstof bijgemengd worden.

 

Onderhoud CV ketels

Hoe duurzaam uw CV ketel ook is, om deze in optimale conditie te houden is onderhoud nodig. Daarom kunt u ons niet alleen inschakelen voor de levering en installatie van CV ketels, maar ook voor het onderhoud van uw CV ketel. U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten, maar wij komen ook langs voor eenmalig onderhoud. De cv ketels van tegenwoordig zijn ook geschikt om uit te breiden met een hybride warmtepomp (mits uw woning hier geschikt voor is) of zonneboilersysteem. 

Vloerverwarming

De vraag naar vloerverwarming wordt steeds groter. Een warme vloer is natuurlijk ontzettend aangenaam, helemaal in de koude wintermaanden. Hoe warm het ook is in huis, als u koude voeten heeft kan de ruimte alsnog onaangenaam aanvoelen.

Vloerverwarming verwarmt de vloer van de desbetreffende ruimte gelijkmatig door middel van warmtestraling of radiatie. Voor vloerverwarming is een lage temperatuur nodig en vloerverwarming verbruikt dan ook een stuk minder energie dan verwarming via radiatoren. Vloerverwarming heeft dan ook een lager energieverbruik. Vloerverwarming kan radiatoren vervangen, mits het stralingsoppervlak groot genoeg is. Voor veel klanten is vloerverwarming echter een toevoeging.   

Omdat de leidingen in de vloer moeten worden gelegd, wordt vloerverwarming wordt vooral geplaatst op het moment van bouw, dus bij nieuwbouw woningen of woningen die worden gerenoveerd. Uiteraard is het mogelijk vloerverwarming op een later moment te plaatsen, maar hou er dan wel rekening mee dat dit een flinke ingreep is. De leidingen zullen dan in de bestaande vloer gefreesd worden.

Waterzijdig inregelen van radiatoren

Bespaar met een simpele ingreep, verminder de CO2 uitstoot!
Heeft u ook een radiator in de bijkeuken die altijd gloeiend heet wordt, terwijl het in de keuken koud blijft? Duurt het 's morgens altijd zo lang voordat de woonkamer op temperatuur is? Dan is het hoog tijd dat u uw CV installatie waterzijdig laat inregelen. Oorzaak van genoemde klachten is  te wijten aan het feit dat de cv-installatie niet wordt aangepast op de installatie van een nieuwe modulerende HR-ketel . De oplossing daarvoor is echter eenvoudig. De bestaande radiatoren worden voorzien van een nieuwe instelbare radiatorkraan om de volume-stroom in te regelenwaardoor de installatie perfect afgesteld wordt op de werking van de HR-ketel. Het kan ook uitgevoerd bij uw bestaande cv ketel.

Waarom inregelen?
Het inregelen van de installatie voorkomt dat er onnodig veel water wordt gecirculeerd. Dit water moet allemaal opgewarmd worden en zorgt dus voor een hoger gasverbruik. Inregelen zorgt er ook weer voor dat de retourtemperaturen lager worden en het bespaard bovendien op het elektrisch energieverbruik van de pomp in de ketel, die hoeft immers veel minder water te circuleren. In de praktijk zijn de volumestromen in niet ingeregelde installaties vaak meer dan 3 of 4 keer zo groot als nodig is. Het teveel aan water zorgt voor een verwaarloosbare extra warmteafgifte.

Wat levert het waterzijdig inregelen van uw CV installatie op?

  • Een besparing op uw gasverbruik.
  • Comfort, de warmte wordt beter verdeeld en alle vertrekken bereiken de gewenste temperatuur
  • Door de verminderde CO2 -uitstoot draagt u bij aan een beter milieu.

Informatie aanvragen