Nieuws/Acties

Donderdag 28 september

Kiwa gecertificeerd CO vrij

Installatiebedrijf P. Buist vof is sinds december 2022 gecertificeerd door de KIWA voor de gasketelwet die op 1 april a.s. van kracht is. Al onze monteurs zijn gediplomeerd voor CO vakmanschap, ze zijn getoetst op theorie en praktijk. 

In de praktijk betekent dit dat wij als bedrijf bevoegd zijn om aan alle gastoestellen, waar eventueel koolmonoxide bij vrij kan komen, werkzaamheden aan kunnen uitvoeren zoals controles, schoonmaken, herstellen en of vernieuwen volgens de geldende normen en zo aan alle veiligheidseisen zullen voldoen.

Koolmonoxide ruik je niet en is daarom ook zo gevaarlijk. 

Laat regelmatig je cv ketel, gaskachel, heater of geiser controleren/schoonmaken, zo voorkom je gebreken, onveilige situaties en verleng je de levensduur van je gastoestel.

Voor meer info www.co-wijzer.nl

 

Woensdag 27 september

Waterzijdig inregelen bespaart gas

Het optimaal inregelen van de verwarmingsinstallatie kan een besparing tot maar liefst 25% op het gasverbruik opleveren. Dit geldt voor woonhuizen, maar ook voor bedrijfspanden. Dankzij een motie van Groen Links komt het waterzijdig inregelen op de lijst van energiebesparende maatregelen die bedrijven vanaf volgend jaar moeten treffen. 

Waterzijdig inregelen is het instellen van een optimale balans tussen de cv-ketel en de radiatoren. Uw HR ketel zal het optimale rendement hiermee behalen. Stookt u al met een hybride systeem of warmtepomp dan is waterzijdig inregelen een must.

Met deze maatregel hebben particulieren, maar ook bedrijven een lagere energierekening en dringen we het CO2-uitstoot flink terug. Zo komt het behalen van onze klimaatdoelstellingen weer een stap dichterbij.

De radiatorkranen worden vervangen door dynamisch inregelbare radiatorkranen. De investering verdiend u in ongeveer 2 a 3 jaar terug.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op!

 

 

 

 


Bekijk overige nieuwsberichten

Informatie aanvragen