Vloerverwarming

De vraag naar vloerverwarming wordt steeds groter. Een warme vloer is natuurlijk ontzettend aangenaam, helemaal in de koude wintermaanden. Hoe warm het ook is in huis, als u koude voeten heeft kan de ruimte alsnog onaangenaam aanvoelen.

Vloerverwarming verwarmt de vloer van de desbetreffende ruimte gelijkmatig door middel van warmtestraling of radiatie. Voor vloerverwarming is een lage temperatuur nodig en vloerverwarming verbruikt dan ook een stuk minder energie dan verwarming via radiatoren. Vloerverwarming heeft dan ook een lager energieverbruik. Vloerverwarming kan radiatoren vervangen, mits het stralingsoppervlak groot genoeg is. Voor vele klanten is vloerverwarming echter een toevoeging.  

Omdat de leidingen in de vloer moeten worden gelegd, wordt vloerverwarming wordt vooral geplaatst op het moment van bouw, dus bij nieuwbouw woningen of woningen die worden gerenoveerd. Uiteraard is het mogelijk vloerverwarming op een later moment te plaatsen, maar hou er dan wel rekening mee dat dit een flinke ingreep is.

 

Informatie aanvragen